INSPIRACJE / Odżywianie / 29 stycznia 2019

Wege Spring Rollsy

Przepis na pyszną i oryginalną przekąskę w wersji bezmięsnej!

Składniki na 6 szt:

  • 6 arkuszy papieru ryżowego
  • 1 zielony ogórek
  • 1 żółta papryka
  • 1 czerwona papryka
  • 1/2 awokado
  • 2 łyżki posiekanej kolendry (ew. natki z pietruszki)
  • liście sałaty

Paprykę i ogórka pokrój w słupki, awokado w kostkę. Papier ryżowy zamocz w wodzie (dzięki temu stanie się miękki i plastyczny).
Na środek papieru nałóż pokrojone warzywa, poszarpaną sałatę i kolendrę. Zwiń rollsy, zawijając brzegi i mocno dociskając.
Wodę podgrzej i rozpuść w niej cukier, następnie dodaj pozostałe składniki sosu.
Spring rollsy podawaj z sosem.

 

Sos do spring rollsów:

  • 1 łyżka octu ryżowego, można zastąpić sokiem z cytryny
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • 4 łyżki wody

Wszystko razem wymieszać.

 

Smacznego!

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. 20 Stycznia 7
Pabianice

788 937 867 | kontakt@poradnia-rownowaga.pl