INSPIRACJE / Przepisy / 11 września 2018

Salsa pomidorowa

Salsa pomidorowa sprawdza się świetnie do makaronów, placuszków z dyni lub cukinii, a także jako dip do warzyw.

Składniki:

  • 4-6 dojrzałych pomidorów najlepiej malinowych
  • 1 duży pęczek świeżej kolendry/pietruszki/bazylii/itd.
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula biała lub czerwona
  • ½ papryczki chilli
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 limonka
  • 4 łyżki oliwy
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

Do kielicha blendera, malaksera lub miski wkładamy: pomidory (można obrać ze skórki lub ja pozostawić), przekrojoną na cztery i z wyjętym gniazdem nasiennym paprykę, obraną i przekrojoną na pół cebulę, obrane ze skórki ząbki czosnku, listki ziół, dodajemy sól i sok wyciśnięty z cytryny oraz oliwę.

Włączamy miksowanie, najlepiej na odpowiedni programie lub w opcji puls.

Salsę przelewamy do sita i pozwalam odcieknąć nadmiarowi soku.

Przekładamy salsę do miseczki.

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

ul. 20 Stycznia 7
Pabianice

788 937 867 | kontakt@poradnia-rownowaga.pl


close

Najlepsze przepisy na zdrowe, imprezowe smakołyki

Pobierz ebook za darmo