Składniki:
- szpinak świeży 50g
- komosa ryżowa 80g
- awokado
- pomidorki koktajlowe 200g
- ser feta 100g
- cebula czerwona
- orzechy włoskie 20g
Dressing:
- oliwa z oliwek 40g
- ocet winny 20g
- miód pszczeli 1 łyżeczka
- musztarda 1 łyżeczka
- sól, pieprz szczypta
Przygotowanie:
Komosę ryżową ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź i ostudź.
Szpinak umyj, osusz i pokrój.
Awokado i ser Feta pokrój w kostkę, pomidorki pokrój na pół, a cebulę drobno posiekaj.
Z oliwy z oliwek, octu, miodu, musztardy i przypraw przygotuj dressing.
Kasze przełóż do miski, dodaj pozostałe składniki i orzechy.
Przemieszaj i polej dressingiem.